Aceasta reteta am realizat-o de nenumarate ori, m-am inspirat de pe Blog-uri si am adaptat-o dupa cum am crezut ca-i mai bine.
Ultima data l-am facut pe 1 Martie.
Ingrediente:
5 mere marime potrivita
1/2 pachet unt
200g zahar + 3linguri la blat
3 oua
3 linguri faina
zahar vanilat
coaja de lamaie
scortisoara
dulceata sau nuca pt mere.
Aceasta reteta se poate face din 3 oua sau 4.Pt fiecare ou in plus se pune cate o lingura de zahar respectiv 1 lingura faina.
Merele curatate de coaja si scobite se umplu cu dulceata sau nuca.
Se aseaza intr-o cratita in care s-a pus 200 g zahar, se pun cubuletele de unt peste mere si zahar si se da cratita la cuptor pana cand rezulta un sirop gros iar merele se inmoaie.
In tot acest timp se face pandispanul.
Se bat albusurile spuma cu putina sare,se amesteca cu telul pana cand se obtine o spuma care nu curge din castron, se adauga3galbenusuri, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina, zaharul vanilat, un praf de scortisoara, si coaja rasa de lamaie.
Se scoate cratita cu merele si zaharul caramelizat din cuptor si se adauga compozitia de pandispan, apoi se reintroduce cratita in cuptor. Este gata cand capata o culoare aramie blatul deasupra.
Se lasa la rece.
Se pune un platou deasupra cratitei si se rastoarna prin manevra brusca cratita asa incat blatul sa ramana pe platou.
Se orneaza cu frisca si alte fructe dupa gust. Eu am pus portocale.
Pofta buna!
Scuze pentru greselile de ortografie!
RăspundețiȘtergere